Over ons

De Brinkzangers is een koor dat bestaat sinds november 1929. We hebben gemiddeld vijftig leden. Het koor zingt meestal drie- of vierstemmig. We oefenen op de woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in de dorpshuiszaal van de Brinkhof te Norg, met een kwartier koffie- en thee-pauze. Na afloop is er altijd wel een aantal leden dat nog even napraat bij een drankje aan de bar of aan de stamtafel.

P1242686

Dirigente en begeleiding

Wij zingen met veel plezier onder de inspirerende leiding van onze dirigente Corien Kronemeijer uit Groningen. We beginnen meestal met stemvorming en ademhalingsoefeningen.
Elke paar weken repeteren we met onze vaste pianist Aleg Tryfanenkau. Hij begeleidt ons ook bij optredens.

Pianist Aleg Tryfanenkau

Optredens

Gemiddeld treden we twee à drie keer per jaar op. Zo geven we elk jaar een eigen concert en een kerstuitvoering, samen met andere koren of muziekverenigingen. Daarnaast doen we elk jaar nog een andere activiteit: de zangersdag van de Bond van Koren in Drenthe, een ander zangfestival of een muziekworkshop. In september houden we een open repetitie op woensdagavond om mensen te laten ervaren hoe heerlijk het is om te zingen.

Nog meer gezelligheid

Elk jaar verzorgen een paar van onze koorleden een gezellig dagje uit voor alle leden plus aanhang. Dat is elk jaar wat anders: een boottochtje, klootschieten of een puzzeltocht. Zo hebben we onder meer een bakworkshop gehad bij bakkerij Fledderus in Zeijen, een workshop mondharmonica spelen en een fietstocht met bierproeverij bij Bierbrouwerij Maallust in Veenhuizen.