Over ons

De Brinkzangers is een koor dat bestaat sinds november 1929. We hebben gemiddeld vijftig leden. Het koor zingt meestal drie- of vierstemmig. We oefenen op de woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in de dorpshuiszaal van de Brinkhof te Norg, met een kwartier koffie- en thee-pauze. Na afloop is er altijd wel een aantal leden dat nog even napraat bij een drankje aan de bar of aan de stamtafel.

P1242686

Dirigente en begeleiding

Wij zingen met veel plezier onder de inspirerende leiding van onze dirigente Corien Kronemeijer uit Groningen. We beginnen meestal met stemvorming en ademhalingsoefeningen.
Maandelijks repeteren we met onze vaste pianist Ellen Wynia. Zij begeleidt ons ook bij optredens.

Optredens

Gemiddeld treden we drie à vier keer per jaar op. Dat kan een eigen concert en een kerstuitvoering zijn,  of een optreden samen met andere koren of muziekverenigingen. Traditiegetrouw zingt ons koor tijdens de kerstnachtdienst in de Margarethakerk.

Nog meer gezelligheid

Elk jaar verzorgen een paar van onze koorleden een gezellig dagje uit voor alle leden plus aanhang. Dat is elk jaar wat anders: een boottochtje, klootschieten of een puzzeltocht. Zo hebben we onder meer een bakworkshop gehad bij bakkerij Fledderus in Zeijen, een workshop mondharmonica spelen en een fietstocht met bierproeverij bij Bierbrouwerij Maallust in Veenhuizen. 

Aspirant leden welkom!

Zoals alle gemengde koren kunnen we nog wat meer tenoren en bassen gebruiken en ook alten kunnen we eigenlijk nooit genoeg hebben. En bent u sopraan? Dat hoeft u er niet van te weerhouden een kijkje te komen nemen. Het koor is laagdrempelig, u hoeft geen auditie te doen (wel een stemtest) en thuis oefenen met opgestuurd materiaal is gewenst, maar optioneel. Ervaring is fijn, maar geen verplichting. Het is altijd mogelijk een aantal repetities vrijblijvend bij te wonen. U kunt daarvoor terecht in de Dorpshuiszaal van de Brinkhof in Norg, elke woensdagavond vanaf 19.30 uur.